Loading
Leon Schröder Fotostudio

Naakt op glas

'Is het lichaam nog steeds elegant, misschien zelfs sensueel als de natuurlijke vormen uit verhouding raken?'

Waarom ‘Naakt op glas’? Tijdens mijn master fotografie had ik het idee om te werken met vervorming van het lichaam. Iedereen kent wel de beelden van een gezicht op de plaat van een kopieermachine. Ik vind dat een interessant gegeven. Ik heb toen een stalen constructie gebouwd met een glazen plaat, 90 x 60 cm, net groot genoeg voor een heel, in elkaar gevouwen, lichaam.

Het idee was om te experimenteren met vervorming, elegantie en sensualiteit. Is het lichaam nog steeds elegant, misschien zelfs sensueel als de natuurlijke vormen uit verhouding raken?

 

De serie die ik tijdens mijn master opleiding maakte heet ‘Restrictions May Apply’. Het is een verwijzing naar het door de (sociale) media opgedrongen schoonheidsbeeld, verbeeld door het stalen frame waarin het model zich begeeft.

 

Het lichaam boeit me en in het bijzonder het vrouwenlichaam. Dat ligt voor de hand, als man zijnde, maar het is meer dan alleen een natuurlijke aantrekkingskracht. ik vind het vrouwelijke lijf minder grof, ronder en eleganter.

 

Na veel experimenteren heb ik twee uitvoeringen die een goed resultaat geven; een met water en een met een dun laagje melk. Bij de variant met water ontstaat er meer diepte. De andere vorm, met melk, maakt het beeld platter, meer twee-dimensionaal.

©Leon Schroder Fotografie
Foto onder acryl 60 x 90cm
©Leon Schroder Fotografie
Foto onder acryl 60 x 90cm

Foto kopen?

Alle foto's zijn te koop in verschillende maten en uitvoeringen.

Ik stuur mijn foto's naar een prijswinnend fotolab. Daar worden ze met de uiterste zorg verwerkt tot een.prachtig object voor aan jouw muur.

Tipa award ©Leon Schroder
0