Loading
Leon Schröder Fotostudio

Naked the Hague

'Kwetsbaar bloot tegen perfectie'

Fotoboek

Mijn boek Naked the Hague focust zich volledig op ons lichaamsbeeld. Met 330 foto’s en persoonlijke verhalen geven Hagenaars zich letterlijk en figuurlijk bloot.
Het is een vervolg op Naked Rotterdam dat ik in 2017 in het kader van mijn Master Fotografie, heb gerealiseerd.

‘Al een aantal jaren ligt Naked Rotterdam in mijn studio en wordt het gretig gelezen door iedereen die langskomt. Eerst de nieuwsgierigheid en daarna komt die verbindende boodschap, want met kleren aan onderscheiden mensen zich en als we naakt zijn dan blijken we toch redelijk hetzelfde te zijn… Naakt is zo’n taboe geworden, en waarom eigenlijk?’

Perfectie

Naked Rotterdam heeft mij doen beseffen hoezeer het gevoel ‘niet aan de norm te voldoen qua uiterlijk’ leeft in onze samenleving en hoeveel mensen onder dat gevoel gebukt gaan. (De social media spelen hierin een belangrijke, negatieve, rol.) Daarom besloot ik, 6 jaar na Naked Rotterdam, om nóg een ‘Naked’ versie te maken, volledig gericht op het thema lichaamsbeeld. Dat werd dus Naked The Hague met als doel de onzekerheid over ons lichaam tegen te gaan. Het kreeg de ondertitel ‘Kwetsbaar bloot tegen perfectie.’

Ik koos voor Den Haag omdat het mijn geboortestad is en mijn fotostudio daar gevestigd is. 

Naked the Hague - ©Leon Schroder

Greg Friedler

Naked Rotterdam was een hommage aan de Amerikaanse kunstenaar Greg Friedler (1970 – 2015) die Naked New York, Naked los Angeles, Naked London en Naked Las Vegas maakte.

Het oorspronkelijke concept van de Naked serie draait om identiteit. We hebben namelijk een publieke identiteit en een privé identiteit. In de Naked boeken wordt telkens van een ieder het publieke, geklede, portret getoond met daarnaast het privé, ongeklede, portret. Verder leest de kijker het beroep en de leeftijd van die persoon.

Boek kopen? Meer informatie over Naked The Hague, vind je op de projectwebsite: www.nakedthehague.nl

Te koop op NakedTheHague.nl of Bol.com €49,95 #bodyimage #jebentalmooi #lichaamsbeeld
Monique Bindels
Monique Bindels
via Bol.com
Lees verder
Beste Leon, bedankt voor het snelle verzenden. Ik had de boeken de dag erna al in huis. Helemaal top! Wat een prachtige boeken heb je gemaakt. Bedankt daarvoor. Onvoorstelbaar mooi gedaan. Zo'n complex onderwerp, voor mij dan... en in alle eenvoud zo krachtig neergezet. Prachtig. Dankjewel voor de positieve vibe door het gewone weer bijzonder te maken, of andersom, dat kan ook. Ik wens je alle goeds toe, liefs, Monique.
Ekko uit Wanddinxveen
Ekko uit Wanddinxveen
via Bol.com
Lees verder
Mooi boek met echte mensen zonder oppoetsen met Photoshop.
Naamloos
Naamloos
via Bol.com
Lees verder
Na het plaatsen van de bestelling kreeg ik in no-time een e-mail met dankwoord van de verkoper zelf, en met de melding dat hij het nog diezelfde middag bij een post NL punt zou aanbieden - de volgende ochtend werd het geheel in perfecte staat aan de deur afgeleverd.
Dave (Leidschendam)
Dave (Leidschendam)
via Bol.com
Lees verder
Boek werd dezelfde dag geleverd! Was stom verbaasd. Super service.
Jan uit Nijmegen
Jan uit Nijmegen
via Bol.com
Lees verder
Transparant contact en snelle levering van een product dat meer dan de moeite waard is. Prima kwaliteit.
Gert Jan Amstelveen
Gert Jan Amstelveen
via Bol.com
Lees verder
Prachtig boek. Snel verstuurd en zorgvuldig verpakt. Met een vriendelijke email vooraf.
Vorige
Volgende
Naked The Hague
Burgemeester Jan van Zanen

Naked the Hague in het nieuws:

0