Loading
Leon Schröder Fotostudio

Naked Rotterdam

'A tribute to Greg Friedler'

[ HET BOEK IS UITVERKOCHT ]

Master

In 2017 heb ik, in het kader van mijn Master Fotografie, het project Naked Rotterdam gerealiseerd. Daarbij heb ik een fotoboek gemaakt met 330 foto’s, naakt en gekleed, en verhalen van deelnemers. Dat boek is mijn hommage aan de Amerikaanse kunstenaar Greg Friedler die Naked New York, Naked los Angeles, Naked London en Naked Las Vegas maakte.

‘Naked’ concept

Het concept van de Naked serie draait om identiteit. We hebben namelijk een publieke identiteit en een privé identiteit. In de Naked boeken wordt telkens van een ieder het publieke, geklede, portret getoond met daarnaast het privé, ongeklede, portret. Bovendien leest de kijker het beroep en de leeftijd van die persoon.

 

Prijs gewonnen

Er deden 165 Rotterdammers mee aan het fotoproject en ik heb daarmee de RET Aardig Onderweg Award voor Kunst en Cultuur gewonnen. Omdat het project zo’n grote indruk op mij gemaakt heeft besloot ik om in 2022 Naked The Hague maken. Naked The Hague is helemaal toegespitst op ons lichaamsbeeld: ‘Kwetsbaar bloot tegen perfectie’.

Naked Rotterdam Collage

Greg Friedler (1970 – 2015)

Greg Friedler was een internationaal bekende beeldend kunstenaar en een zeer productieve fotografische kunstenaar.

Hij werd geboren in New Orleans in 1970 en behaalde zijn Bachelor in politieke wetenschappen en Frans aan de Universiteit van Colorado in Boulder in 1993. Greg behaalde zijn Masters of Fine Art aan de School of Visual Arts in Photography en media in 1996.

Documentaires

Greg is het onderwerp geweest van twee documentaires: Naked London, uitgezonden op de BBC in december 1999, en Stripped: Greg Friedler’s Naked Las Vegas, uitgezonden op Showtime van maart 2010 tot maart 2012. Hij is bovendien de maker van 6 monografieën en zijn werk heeft is  opgenomen in 12 bloemlezingen, waaronder The World’s Top Photographers uit het jaar 2000. Zijn werk is tentoongesteld op geselecteerde locaties over de hele wereld.

Helaas is Greg Friedler in 2015 door zelfdoding om het leven gekomen.

Naked Rotterdam William Rutten
William Rutten met Naked Rotterdam
Monique Bindels
Monique Bindels
via Bol.com
Lees verder
Beste Leon, bedankt voor het snelle verzenden. Ik had de boeken de dag erna al in huis. Helemaal top! Wat een prachtige boeken heb je gemaakt. Bedankt daarvoor. Onvoorstelbaar mooi gedaan. Zo'n complex onderwerp, voor mij dan... en in alle eenvoud zo krachtig neergezet. Prachtig. Dankjewel voor de positieve vibe door het gewone weer bijzonder te maken, of andersom, dat kan ook. Ik wens je alle goeds toe, liefs, Monique.
Ekko uit Wanddinxveen
Ekko uit Wanddinxveen
via Bol.com
Lees verder
Mooi boek met echte mensen zonder oppoetsen met Photoshop.
Naamloos
Naamloos
via Bol.com
Lees verder
Na het plaatsen van de bestelling kreeg ik in no-time een e-mail met dankwoord van de verkoper zelf, en met de melding dat hij het nog diezelfde middag bij een post NL punt zou aanbieden - de volgende ochtend werd het geheel in perfecte staat aan de deur afgeleverd.
Dave (Leidschendam)
Dave (Leidschendam)
via Bol.com
Lees verder
Boek werd dezelfde dag geleverd! Was stom verbaasd. Super service.
Jan uit Nijmegen
Jan uit Nijmegen
via Bol.com
Lees verder
Transparant contact en snelle levering van een product dat meer dan de moeite waard is. Prima kwaliteit.
Gert Jan Amstelveen
Gert Jan Amstelveen
via Bol.com
Lees verder
Prachtig boek. Snel verstuurd en zorgvuldig verpakt. Met een vriendelijke email vooraf.
Vorige
Volgende
Naked New York cover
Cover van Naked New York (1995)
Greg Friedler
Greg Friedler and his dog 'Pepper'

Naked Rotterdam in het nieuws:

Naked Rotterdam boek preview:

0